Jesteśmy firmą zajmującą się przygotowywaniem zbilansowanych posiłków dla dzieci w placówkach dydaktycznych. Dostarczamy jedzenie do żłobków, przedszkoli i szkół, ponieważ wierzymy, że odpowiednie odżywianie ma duży wpływ na rozwój młodych organizmów. Nasz zespół zapewnia odpowiednie pożywienie zgodne z zasadami bezpieczeństważywności, które wpływa na optymalizację działania wielu placówek edukacyjnych.

Profesjonalizm

Nasz zespół tworzą wykwalifikowane osoby z dużym doświadczeniem

Bezpieczeństwo

Dbamy o najwyższą jakość produktów oraz staranne przygotowanie

Elastyczność

Nasze usługi dopasowujemy do potrzeb i oczekiwań naszych klientów

Jesteśmy firmą cateringową działającą na rynku już od 2009r. żywiąc blisko 1000 dzieci w placówkach edukacyjnych głównie na terenie województwa małopolskiego i śląskiego. Posiadamy wykwalifikowaną kadrę zapewniającą najwyższą jakość, bezpieczeństwo oraz smakowitość przygotowywanych posiłków, aby spełnić wymagania najmłodszych smakoszy. Doskonale wiemy, jak ważne jest zapewnienie wszystkim dzieciom zbilansowanych posiłków, które zapewni im równy start w pełen przygód świat. W naszych szeregach znajduje się dietetyk i technolog żywności, który dba również o dzieci, u których pojawiły się alergie, nietolerancje pokarmowe oraz schorzenia, w których należy zwrócić szczególną uwagę na składniki przygotowywanych potraw.Dostarczane do nas produkty pochodzą od lokalnych dostawców, którzy zostali starannie wyselekcjonowani, aby wpisywać się w praktykowane przez naszą firmę standardy jakości. Nasze menu opiera się w głównej mierze o kuchnię polską, skradającą serca najmłodszych, a która została rozszerzona o nowe smaki z zachowaniem zasad prawidłowego żywienia

JAK WAŻNE JEST ZDROWE ŻYWIENIE

Catering dedykowany placówkom oświatowym, to umiejętność połączenia zasad bezpieczeństwa żywności, norm żywienia z satysfakcją, jaka płynie z przygotowywania smacznych posiłków dla dzieci.

Naszymi głównymi zasadami, którymi kierujemy się podczas opracowywania jadłospisów, to wplatanie do diety różnorodnych produktów, które urozmaicają codzienne posiłki. Ograniczenie dodatku soli i cukru działa prewencyjnie już od najmłodszych lat na występowanie wielu jednostek chorobowych, w tym otyłości, czy nadciśnienia. Odpowiednie ilości produktów mlecznych, ryb, chudych wędlin, a także produkty zbożowe z grubego przemiału zapewniają optymalne źródło energii i składników odżywczych dla organizmów na tym etapie rozwoju.Stosujemy zdrowsze alternatywy potraw, które wzbudzają entuzjazm wśród dzieci – m.in. zastępujemy zasmażane ziemniaki pieczonymi, gotowe ciastka własnymi wyrobami cukierniczymi, a także przygotowujemy własne twarożki, czy jogurty z musami owocowymi.

Zależy nam, aby każde dziecko miało pozytywną relację z pożywieniem, a jego jedzenie przynosiło mu przyjemność.